395005_102028896626588_1378057549_n

Πλεονεκτήματα του http://www.ma8eno.gr

 – Προάγει την ανακαλυπτική μάθηση. Η κατανόηση εννοιών, γεγονότων και φαινομένων  γίνεται μέσα από εικόνες, κείμενα και με τη χρήση ήχου. Τα μοντέλα που δημιουργούνται από τους υπολογιστές συμβάλλουν στην αλληλεπίδραστική μάθηση.

– Συμβάλλει στην αύξηση της ενεργητικής και αυτόνομης συμπεριφοράς των μαθητών. Η εκπαίδευση είναι αυτό – καθοδηγούμενη, επιτρέποντας στο μαθητή να επιλέξει το περιεχόμενο και τα εργαλεία που είναι κατάλληλα για τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του, τις ανάγκες και τις ικανότητές του.
– Προωθεί την ομαδική εργασία. Με το Μa8eno.gr , μέσω facebook, skype και blog ενεργοποιείται σε σημαντικό βαθμό η διαδραστικότητα και συνεργασία μεταξύ των μαθητών, αλλά και η επαφή δασκάλου – μαθητή.
– Το Ma8eno.gr αντιμετωπίζει τις ιδιαιτερότητες των μαθητών καθώς, δεν μπορούν όλοι να μάθουν με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ταχύτητα. Οι καλοί εκπαιδευτικοί στην συμβατική εκπαίδευση, προσπαθούν να παρουσιάσουν το υλικό διδασκαλίας με διαφορετικούς τρόπους για διαφορετικούς μαθητές, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

– Παρέχει κίνητρα στους μαθητές.

– Υποστηρίζει διαφορετικούς ρυθμούς μάθησης.

– Διαθεσιμότητα 24 ώρες το 24ωρο – 7 ημέρες την εβδομάδα, κάνει εύκολο τον προγραμματισμό κι επιτρέπει σε έναν μεγάλο αριθμό μαθητών να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

– Ο χρόνος και το κόστος μεταφοράς μειώνονται δραστικά ή εξαλείφονται εντελώς.

– Το συνολικό κόστος για τους μαθητές είναι πολύ συχνά σημαντικά χαμηλότερο από τον παραδοσιακό τρόπο εκπαίδευσης σε αίθουσα.

– Βελτιώνονται οι ικανότητες στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και internet.

– Δεν υπάρχουν γεωγραφικά όρια. Ανοίγει ένα ευρύ φάσμα επιλογών στην εκπαίδευση.

Δίνει περισσότερες ευκαιρίες : Τα εργαλεία του Ma8eno.gr  δίνουν την ευκαιρία σε δασκάλους, καθηγητές  και μαθητές να χρησιμοποιούν εργαλεία με τα οποία έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικές πηγές και ύλη που μπορεί ποτέ να μην παρουσιαζόταν στην αίθουσα παραδοσιακής εκπαίδευσης .

Τα στοιχεία που περιλαμβάνει η βιωματική μάθηση και υποστηρίζονται από το Ma8eno.gr είναι:

– Πολυαισθητηριακές εμπειρίες: Η μάθηση δεν  αφορά μόνο το διάβασμα, δηλαδή το οπτικό σύστημα. Όλα τα αισθητηριακά συστήματα χρειάζονται εξάσκηση και εκγύμναση καθώς υπάρχουν εξειδικευμένοι εγκεφαλικοί δίοδοι  που ασχολούνται με τις διαφορετικές αισθήσεις. Αυτό σημαίνει ότι όταν η μάθηση βασίζεται π.χ μόνο στην όραση, και αγνοεί την κίνηση, την αφή, την γεύση, δεν δίνεται ευκαιρία σε όλα τα εγκεφαλικά κυκλώματα να αναπτυχθούν. Για το λόγο αυτό η  διαδραστική πλατφόρμα εκπαίδευσης Ma8eno.gr  χρησιμοποιεί μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων με τα οποία εύκολα ανανεώνεται διαρκώς το εκπαιδευτικό υλικό, θέματα ειδικού ενδιαφέροντος συζητούνται σε online forums & chats , ασκήσεις  κ.α

– Ενίσχυση δεξιού & αριστερού ημισφαιρίου: Μη ζητάτε από τα παιδιά απλά να διαβάσουν και να σας επαναλάβουν ή να παπαγαλίσουν. Έτσι δουλεύετε μόνο με το αριστερό ημισφαίριο. Μιλήστε τους ζωηρά και με συναίσθημα. Κερδίστε το ενδιαφέρον τους. Χρησιμοποιήστε το χιούμορ, που βοηθά τη χρήση του μεταφορικού λόγου και την ενίσχυση του δεξιού ημισφαιρίου. Χρησιμοποιήστε μουσική ,κίνηση του σώματος και παραστατικότητα. Έτσι η διαδραστική πλατφόρμα εκπαίδευσης Ma8eno.gr  χρησιμοποιεί Video, φωτογραφίες και animation που προάγουν και ενισχύουν την μάθηση.

– Χρησιμοποιήστε όλα τα είδη της νοημοσύνης. Γνωρίζουμε πλέον ότι η νοημοσύνη δεν είναι μονοδιάστατη αλλά αποτελείται από μια σειρά ικανοτήτων όπως: γλωσσική, λογικό-μαθηματική, μουσική, κιναισθητική, χωροταξική, ενδοπροσωπική και διαπροσωπική. Επειδή όλα τα παιδιά δεν σκέφτονται και δεν αντιλαμβάνονται τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο , είναι σημαντικό να εντάσσουμε στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες όλα τα είδη νοημοσύνης, σεβόμενοι έτσι την διαφορετικότητα των παιδιών. Η διαδραστική πλατφόρμα εκπαίδευσης Ma8eno.gr  υπολογίζοντας τις διαφορετικές ανάγκες των εκπαιδευομένων χρησιμοποιεί Chat, forums, skype, emails και κάθε άλλο θεμιτό και διαθέσιμο μέσο, ώστε να βοηθήσει κάθε μέλος της.

Τα εργαλεία του Ma8eno.gr                                                                                          

Ομάδες συζητήσεων :  Επιτρέπουν την ασύγχρονη επικοινωνία μεταξύ μαθητών κι εκπαιδευτών κι αποτελούν ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο κοινωνικής μάθησης.

Chats : Αποτελούν ένα απλό εργαλείο σύγχρονης επικοινωνίας μεταξύ μαθητών κι εκπαιδευτών.

Εmail : Είναι ένα εργαλείο ιδιωτικής ασύγχρονης επικοινωνίας μεταξύ 2 ατόμων (μαθητή με μαθητή, μαθητή με εκπαιδευτή).

Blogs: Είναι ένας χώρος δημοσίευσης σημαντικών ή άξιων προσοχής θεμάτων που απασχολούν την ομάδα κι έχουν σύντομη μορφή. Έχουν βασικό στόχο να παρακινήσουν τη μάθηση και την έρευνα με συμμετοχικό τρόπο.

Skype : Είναι ένα εργαλείο ιδιωτικής σύγχρονης επικοινωνίας μεταξύ 2 ή περισσοτέρων ατόμων (μαθητή με μαθητή, μαθητή με εκπαιδευτή, ομάδας μαθητών – εκπαιδευτικών) που δίνει τη δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s